Interview met Willem Wortel, de Uitvinder-Piet

Interview met Willem Wortel, de Uitvinder-Piet

Nieuwe Sinterklaasfilm bioscoop
Willem Wortel De Grote Sinterklaasfilm 2024
pepernoten

Vraag: Hoi Willem! Jij bent een uitvinder, toch? Wat voor dingen heb je allemaal uitgevonden?

Willem Wortel: Hoi! Ja, dat klopt! Ik bedenk allerlei gekke en handige dingen om Sinterklaas te helpen. Een van mijn bekendste uitvindingen is de PPM — dat staat voor Pepernoten-produceer-machine. Daarmee maak ik duizenden pepernoten per minuut! Soms zelfs te veel, haha. En dan heb ik ook nog het “Menselijk Kanon” uitgevonden. Maar eh, dat ging niet helemaal zoals gepland…

Vraag: Met welke uitvinding voor Sinterklaas ben je nu bezig?

Willem Wortel: Ik ben nu bezig met de “Pakjes-Bezorg-Drone 3000”. Dat is een vliegende drone die cadeautjes overal naartoe kan brengen, heel handig voor Sinterklaas! Alleen… de eerste keer dat ik hem probeerde, bezorgde hij per ongeluk een cadeau op de maan geloof ik. Oeps! Maar ik blijf oefenen!

Vraag: Hoe kom je altijd op die creatieve ideeën?

Willem Wortel: Oh, mijn hoofd zit altijd vol ideeën! Soms zie ik een probleem, zoals dat het lastig is om genoeg pepernoten te maken, en dan bedenk ik iets geks om het op te lossen. En ik houd ervan om dingen uit te proberen, ook al gaat het niet altijd goed. Maar weet je, van fouten maken leer je juist het meest!

Vraag: Heb je een tip voor kinderen die ook willen uitvinden?

Willem Wortel: Zeker! Blijf altijd nieuwsgierig en probeer alles uit wat je kunt bedenken. En als iets niet meteen werkt, niet opgeven! Elke uitvinder maakt weleens iets dat niet helemaal goed gaat, zoals een kanon dat mensen te hard de lucht in schiet, haha. Maar zolang je blijft proberen, maak je uiteindelijk iets heel bijzonders. Wie weet, misschien wordt jouw uitvinding wel net zo beroemd als de PPM!

De Grote Sinterklaasfilm Stampij in de bakkerij

Vergeet niet dat de leukste Sinterklaasfilm van 2024 vanaf 2 oktober te zien is in de bioscoop: De Grote Sinterklaasfilm: Stampij in de Bakkerij. Mis het niet!”

Deel dit bericht:

Meer nieuws

Films