Sinterklaas en de Grote Verkouden Nies

Sinterklaas en de Grote Verkouden Nies

Nieuwe Sinterklaasfilm bioscoop
Sinterklaas uit De Grote Sinterklaasfilm
pepernoten

Het was een koude nacht in december en Sinterklaas was druk bezig met zijn jaarlijkse tocht om cadeautjes rond te brengen. Samen met zijn Pieten vloog hij op zijn grote, witte paard over de daken. De maan scheen helder, de sterren glinsterden. Alles leek perfect. Maar die avond was er één probleem: Sinterklaas was ontzettend verkouden!

“Hatsjoe!” – een onverwachte start van de dag

Het begon die ochtend al in het Kasteel van Sinterklaas. Terwijl hij zijn mijter opzette en zijn staf pakte, voelde hij een gekriebel in zijn neus. “Hatsjoe!” niesde hij plotseling, zo hard dat alle Pieten even opkeken.

“Alles goed, Sinterklaas?” vroeg Hugo Hogepief bezorgd.

Sinterklaas wreef over zijn neus. “Ja hoor, Piet,” zei hij met een glimlach. “Het is maar een kleine verkoudheid. Niets om me zorgen over te maken. We hebben een belangrijke nacht voor de boeg!”

De Pieten keken elkaar even aan, maar Sinterklaas was vastberaden om zijn werk te doen, dus gingen ze snel aan de slag. Die avond, met zijn zak vol cadeautjes, ging Sinterklaas op pad. Maar terwijl hij over de daken reed, voelde hij zijn neus steeds meer kriebelen.

“Hugo,” snuffelde Sinterklaas terwijl hij naar het volgende huis wees, “we moeten stil zijn. De kinderen slapen en ik wil ze niet wakker maken.”

Hoofdpiet knikte ernstig. “Maak je geen zorgen, Sinterklaas. Wij zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt.”

Sinterklaas klom voorzichtig van zijn paard en liep naar de rand van het dak. Hij keek naar beneden en zag het schoorsteentje van het huis. Het was een oud huis met een gezellige kamer vol knisperend haardvuur en grote, zachte stoelen. In de hoek van de kamer stond een kleine schoen, netjes klaar voor het bezoek van Sinterklaas.

De kriebel die niet te bedwingen was

“Daar gaan we,” fluisterde hij tegen zichzelf, en hij gleed behendig door de schoorsteen naar beneden. Maar net toen hij met zijn voeten op de vloer landde, voelde hij het weer: dat onmiskenbare gekriebel in zijn neus.

“Oh nee…” dacht Sinterklaas. “Niet nu!”

Hij probeerde de nies tegen te houden. Hij kneep zijn neus dicht en wreef erover, maar het kriebelde steeds erger. Ondertussen was het in de kamer muisstil. Het enige wat hij hoorde was het zachte gesnurk van een klein meisje dat vredig in haar bedje lag te slapen. Sinterklaas probeerde zich te concentreren op zijn taak. Hij haalde een cadeautje uit zijn zak en stapte zo stil mogelijk naar de schoen van het meisje.

Maar… het kriebelen in zijn neus werd alleen maar erger!

Sinterklaas haalde diep adem en dacht bij zichzelf: “Ik mag dit kind echt niet wakker maken. Niet nu, niet vannacht!”

Hij probeerde zijn nies opnieuw in te houden, maar hij voelde hem steeds dichterbij komen. Zijn ogen begonnen te tranen. Hij stond nu naast de schoen, maar hij wist dat hij het niet meer lang kon volhouden.

Net toen hij het cadeautje voorzichtig in de schoen wilde leggen, gebeurde het:

“HATSJOE!”

Het was een enorme nies! Zo luid dat de Pieten buiten op het dak geschrokken naar beneden keken. Ze zagen rookpluimen uit de schoorsteen komen en wisten meteen wat er gebeurd was.

Sinterklaas verstijfde en hield zijn adem in. Zou het meisje wakker worden? Hij keek snel naar het bed. Het kleine meisje draaide zich om, sloeg haar deken over zich heen en… bleef slapen!

Sinterklaas zuchtte van opluchting. “Dat ging maar net goed,” fluisterde hij tegen zichzelf. Hij legde het cadeautje in de schoen, sloop zo zachtjes als hij kon terug naar de schoorsteen en klom weer naar buiten.

Toen hij weer op het dak stond, begonnen de Pieten te lachen. “Sinterklaas, dat was een nies om niet te vergeten!” grinnikte Party Piet Pablo.

Sinterklaas lachte ook, terwijl hij zijn neus nog eens snoot. “Ja, ja, lach maar,” zei hij vrolijk. “Ik ben blij dat ik het meisje niet wakker heb gemaakt. Maar misschien is het toch tijd dat ik wat warme thee met honing ga drinken voor de volgende huizen.”

En zo vervolgde Sinterklaas zijn tocht, deze keer met een zakdoek in de hand en een grote glimlach op zijn gezicht. Want ondanks zijn grote verkouden nies, had hij zijn werk weer zonder problemen kunnen doen.

En wie weet, misschien droomde het kleine meisje wel over een bezoek van de niesende Sinterklaas die nacht!

De Grote Sinterklaasfilm Stampij in de bakkerij

Vergeet niet dat de leukste Sinterklaasfilm van 2024 vanaf nu te zien is in de bioscoopDe Grote Sinterklaasfilm: Stampij in de Bakkerij. Mis het niet!”