Schoentje zetten stappenplan.

Misschien vind je dit ook leuk:

Interview met Kim Kado – De allerliefste Piet van het kasteel

Kim, je bent verantwoordelijk voor alle cadeautjes. Dat klinkt als een hele grote taak! Hoe zorg je ervoor dat alles op tijd klaar is voor pakjesavond?

Ja, het is inderdaad een grote verantwoordelijkheid, maar gelukkig werk ik niet alleen. Ik krijg alle verlanglijstjes van Paco Post, en samen zijn we een superteam om alles op tijd ingepakt te krijgen. We hebben een speciaal systeem in het kasteel, waarbij we iedere Piet een specifieke taak geven. En ik moet zeggen, zingen tijdens het inpakken helpt ook! Dat houdt de sfeer vrolijk en energiek.

Je zingt dus ook graag terwijl je werkt. Wat is jouw favoriete liedje om mee te zingen?

Dat is een lastige vraag, want ik houd van zoveel liedjes! Maar als ik moet kiezen, zou ik zeggen dat ik het allerliefste zing met Party Piet Pablo. “Sinterklaas, wie kent hem niet” is mijn favoriet. Maar eerlijk gezegd, elk liedje waar ik samen met Bennie, Marco Marsepein of Pablo aan kan meedoen, maakt me blij. Muziek en cadeautjes gaan gewoon hand in hand, vind ik!

Hoe vind je het om de “allerliefste Piet” genoemd te worden?

Oh, noemen ze mij zo? Dat is zo’n eer! Ik vind het heel belangrijk dat iedereen zich geliefd en gewaardeerd voelt, vooral rond deze tijd van het jaar. Ik probeer altijd extra aandacht te geven aan de cadeautjes, zodat elk kind iets ontvangt waar ze echt blij mee zijn. Cadeautjes zijn niet zomaar dingen; ze brengen geluk en magie. En als ik dat een beetje kan verspreiden, ben ik een hele gelukkige Piet.

Is er ooit iets misgegaan tijdens het inpakken?

Haha, nou, één keer hadden we een klein ongelukje. We waren zo druk aan het zingen dat we per ongeluk een paar cadeautjes verkeerd hadden ingepakt. Toen moesten we snel alle zakken openmaken om alles weer goed te verdelen. Maar uiteindelijk kwam alles goed, en de kinderen merkten er niks van. Sindsdien zingen we nog steeds, maar letten we iets beter op!

Tot slot, heb je nog een boodschap voor alle kinderen die zich verheugen op pakjesavond?

Kim Kado: Ja, zeker! Blijf vooral lieve brieven schrijven, je verlanglijstjes opsturen en je schoentje zetten. Wij Pieten doen ons best om elk cadeautje met liefde en zorg te verpakken. En wie weet, misschien zit er wel een cadeautje in dat helemaal speciaal voor jou gemaakt is! En vergeet vooral niet te zingen, want dat maakt alles nog magischer!

De Grote Sinterklaasfilm Stampij in de bakkerij

Vergeet niet dat de leukste Sinterklaasfilm van 2024 vanaf 2 oktober te zien is in de bioscoop: De Grote Sinterklaasfilm: Stampij in de Bakkerij. Mis het niet!”