Wanneer komt Sinterklaas in Nederland in 2024? En waar is de intocht?

Wanneer komt Sinterklaas in Nederland in 2024? En waar is de intocht?

Nieuwe Sinterklaasfilm bioscoop
pepernoten

Lieve kinderen, het is weer bijna zover! Het grote feest van Sinterklaas komt dichterbij, en natuurlijk willen jullie graag weten wanneer Sinterklaas dit jaar in Nederland aankomt. Dit jaar komt de goedheiligman op zaterdag 16 november 2024 aan in ons land. En de plaats waar hij met zijn grote stoomboot zal aankomen is Vianen, daarna gaat hij die dag heel Nederland door! Hoe spannend is dat?!

Elk jaar reist Sinterklaas helemaal vanuit Spanje naar Nederland om ons te bezoeken. Samen met zijn Pieten komt hij aan op een mooie boot, volgeladen met cadeautjes en lekkernijen zoals pepernoten en chocoladeletters. Het moment dat Sinterklaas voet aan wal zet, is altijd een groot feest! In Vianen zal de burgemeester Sinterklaas welkom heten, en waarschijnlijk zullen er weer veel kinderen staan te zingen en zwaaien.

Wat gebeurt er tijdens de intocht?

Tijdens de landelijke intocht kan je genieten van een hoop leuke dingen. Als Sinterklaas en de Pieten uit de boot stappen, begint er een feestelijke optocht. Vaak zie je fanfares, dansende Pieten, en misschien zelfs wel een koets waarin Sinterklaas wordt rondgereden.

Wat gebeurt er na de intocht?

Na de intocht begint het echte Sinterklaasfeest. Vanaf dat moment mogen kinderen in heel Nederland hun schoen zetten. Zet je schoen bijvoorbeeld bij de kachel of de deur, en zing een mooi Sinterklaasliedje. Vergeet niet om wat lekkers achter te laten voor het paard van Sinterklaas, zoals een wortel of een stukje brood.

Vanaf de intocht begint ook de tijd waarin je weer lekker sinterklaasliedjes mag zingen en uitkijken naar Pakjesavond op 5 december. Dan komt Sinterklaas bij de kinderen thuis om cadeautjes te brengen. Spannend, hè?

Zet dus alvast 16 november in je agenda en bereid je voor op de komst van Sinterklaas. Misschien zie je hem wel in Vianen of op televisie!

De Grote Sinterklaasfilm Stampij in de bakkerij

Vergeet niet dat de leukste Sinterklaasfilm van 2024 vanaf 2 oktober te zien is in de bioscoop: De Grote Sinterklaasfilm: Stampij in de Bakkerij. Haal je kaartjes snel voor een bioscoop bij jou in de buurt en mis het niet!

Deel dit bericht:

Meer nieuws

Films